Puro seçiminiz, yakışınız, ciğerfiiliniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Fakat gine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Etme El inşaı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini kontrol etmek gerekir. Bu Toscanello ciğerin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı gönen oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir nizam var. Puro sadece ama sadece kokusuz hırsle yakılır! Puro her çağ evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme dokunuş etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cepheı alya döndüğünde kızartma fiillemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 nokta eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu fiillemi yaparken tüm tabanğın tay yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 nokta döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara bakarak beş altı elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu janr çakmaklar çok canlıdür ve bir araba doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma fiillemi doğal alevli çakmaklarla, beş altı çağ alabilir. Bu süre size saat kaybı gibi nazarükebilir ama puro çıdam ve mesai icap. 5- İyi Yandığını Yoklama Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma fiilleminden sonra ters çevirip nedeniyleünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe cazibe üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm fut kıpkırmızı ise yakma fiillemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her cepheı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz soluk elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz ciğerime anık. Evet evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer ciğerilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye muntazır olmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi ciğermeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o denli ateşlaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Esrar uçukçe ağıza doldurulur ve kâm müşteriların dumanla uyartılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir fiilaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun ciğerin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin gene yakma sıkıntı teşkil etmez. Fakat il inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlaka şarka olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın sıcaklık ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 nokta ortada başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Nesil içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ancak pekâlâ eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile karşıtlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında mahiyet sıkıntı düzlemın dargın bileğil bir araba sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına bakarak mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir cazibe geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca cazibe geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının cazibe geçirmemesi ve buna bandajlı olarak da kutu ciğerindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak mutlaka cazibe geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yavuz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlaka cazibe geçirmedikleri ciğerin başka rakiplerine kocaman ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.